dijous, 4 de març del 2010

Per una universitat veritablement Pública, serveis bàsics dignes i d'accés general!


L’accés general a la universitat no és només que el preu de la matrícula a pagar per l’alumne/a sigui inferior al valor real, sinó que el pas per la universitat no perjudiqui les seves condicions de vida; que el preu de la matrícula no suposi un veritable esforç econòmic, que estigui en les mateixes condicions per estudiar que la resta d’estudiants, que tingui uns serveis bàsics com ara un servei de menjador digne, etc. Tot això, com és notori, dista de ser realitat en les universitats públiques catalanes, i en particular a la nostra facultat.

Pel fet que el preu del menú o altres productes de la cafeteria siguin proporcionalment excecius era de vital importància l’existència d’una sala alternativa on hi hagués un servei de microones, fet que permetia que gent amb menys nivell adquisitiu pogués quedar-se a dinar. Tot i això, aquest espai s’anava degradant a mesura que passava el temps, principalment, per un ús irresponsable i per la deixadesa de les autoritats universitàries per tenir un cert manteniment d’aquest espai. Argumentant aquesta degradació, la setmana passada es va tancar aquest espai. Per això des de l’Associació d’Estudiants Progressites (AEP) demanem:

  1. Que es torni a obrir aquest espai com abans millor
  2. Que es renovi tot l’equipament i es mantingui en unes condicions dignes
  3. Un cop reobert aquest espai, fer sensibilització per a un ús responsable d’aquest espai
  4. Preus públics a cafeteria, o gestió pública d’aquest servei en cas de la negativa de l’empresa

D’altra banda també hem vist en els darrers mesos com es restringia l’accés a la biblioteca, suposadament, per raons de seguretat. De què serveixen, doncs, les càmeres de vigilància? I la seguretat privada? Cal denunciar també l’obscurantisme de la presa d’aquesta decisió i la falta de voluntat de diàleg per part del CRAI, entitat que gestiona les biblioteques de la UB, en tant que no va voler escoltar la veu dels estudiants. És per això que demanem:

  1. Un posicionament clar i sense ambigüitats per part de l’equip deganal i de la Degana.
  2. L’accés per a tothom a la biblioteca, donat que és pública i no és lògica l’actual restricció.
  3. La inutilització dels torns col·locats a la porta, tret les dates d’examen, tot i que hauria de ser acompanyat per la creació d’altres espais.
  4. Que es faci una campanya de conscienciació demanant més responsabilitat vers les pertinences personals i la creació d’un espai visible d’objectes perduts.

És per tot això que ens hi sumem a la crida feta pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans per coordinar una resposta conjunta i forta front els retalls de drets que pateix l’alumnat i en general la universitat pública. Per la nostra banda ens comprometem en fer servir les eines que tenim a l’abast per a la defensa unitària de la universitat pública, i per l’accés general i sense cap tipus de discriminació.

Associació d’Estudiants Progressistes

Grup de Facultat del Raval

22 de febrer de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada